reede, 19. mai 2017

Retsensioon rühmatööle IT sektoris töövahetuse põhjustest

Valisin retsenseerimiseks selle töö kuna juba pealkiri tekitas huvi ning sisu ei jäänud alla, kuna põhines iseseisvalt läbi viidud küsitlusel. Üldiselt olid küsitluse vastustes välja toodud põhjused üsna üldiselt levinud ning ei olnud otseselt tarkvara arenduse spetsiifilised. Usun, et ka muudes valdkondades vahetatakse töökohta peamiselt ikka palga tõttu ning ka igavus või tööülesannete mittesobivus tunduvad levinud olevat, kuigi võib-olla siiski palga kõrval natuke vähem.

Huvitav oli see, et kolimine oli põhjusena toodud vaid 5% juhtudest. Võib-olla on see seotud sellega, et Eestis suurem jagu tarkvara arendusega seotud töid baseeruvad ikka Tallinnas ja Tartus. See tähendab, et kui tegemist on töökoha vahetamisega, siis mingi tarkvara töö on juba olemas olnud, ehk elatakse piirkonnas, kus tarkvara töid on ja kolimist tuleb harvem ette. Huvitav oleks uurida kui paljud on kolinud oma esimese töökoha jaoks.


Üldiselt jäi tööst hea mulje, teema valik oli huvitav ning käsitlus ja ka viitamine korralik. Kasutatud materjali oli vähem kui teistel sirvitud töödel, kuid see on ka eeldatav kuna suure osa materjalist tootsid grupi liikmed ise (küsitluse läbi viimise näol). Mõningased keelevead jäid silma küll, kuid ei häirinud üleliia palju. Huvitavam oleks kindlasti kui valim oleks suurem olnud ning oleks ka muud statistikat inimeste kohta kogutud, mille põhjal siis oleks ehk võimalik olnud huvitavamaid järeldusi teha, millest ka tööandjad võiksid huvitatud olla. Siiski korralik töö.

Igaks juhuks ka viide sellele konkreetsele rühmatööle - loe seda SIIT.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar